Kontakt

Östra Storgatan 146

55451, Jönköping (Liljeholmen)

Busshållplats: Kilallén 

​​

Tel: 072-315 44 23

jdgmuskelrehab@gmail.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

tjänster

Massage

Den världsberömda svenska klassiska massagen är en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar den till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig.

Sport / Idrotts Massage

Sport- och idrottsmassage innebär att vi riktar in oss på behandlingar som är särskilt effektiva för dig som utövare. I allmänhet innebär det massageterapi med särskilt fokus på vissa muskelgrupper, men vi går även igenom och kontrollerar eller behandlar övriga kroppen och ser till att helheten fungerar.

Sportmassage hjälper dig förebygga skador. Kroppens muskler får bättre genomblödning och kan återhämta sig fortare men massagen har även effekten att den håller uppe rörligheten.

Rehab Behandling / Massage

En rehabsmassage / behandling innebär att jag skräddarsyr en behandling som innehåller en kombination med olika metoder anpassade efter din kropp, dina förutsättningar och vilket resultat du är ute efter. Kombinationen skiljer sig därför från person till person och kan innehålla allt från Idrottsmassage, Koppning, I.A.S.T.M, Rocktape, Hypervolt, TENS etc.

I.A.S.T.M

Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization hjälper till att behandla vävnadsbegränsningar, öka blodflödet och optimera vävnadskvaliteten.

.  

Koppning

Koppning är en djupgående metod som rensar kroppen från slaggprodukter, ökar cirkulation av blod och lymfa samt stärker immunförsvar. Det här genom att använda koppar som sugs fast på huden och lyfter på bindväven. Koppning blev framförallt känd efter elitidrottare som tex. Michael Phelps började använda det inför OS. Det är en populär behandling inom en rad olika idrotter på elitnivå. 

Recovery Boots

Recovery boots använder tryckluft för att massera eller avlägsna venös vätska/svullnad. Det gör att du återhämtar dig snabbare. Behandlingen känns som den knådning och sträckning av musklerna som sker under massage.

Rocktape

Kinesiologitejpning lindrar smärta och underlättar lymfdränage genom att mikroskopiskt lyfta huden. Resultatet blir att tryck och irritation tas bort från nervändar och smärtreceptorer och smärtan lindras. Trycket lättar gradvis i det lymfatiska systemet och flödet underlättas, vilket förstärker och påskyndar kroppens egen läkning. Blodcirkulationen ökar och slaggprodukter transporteras bort.