• Sara Osberg

Sara Osberg: Kostrådgivning

En sak som många människor jag träffar har gemensamt är att de avskyr att bli avbrutna. Avbrutna när de hade något viktigt att säga, när de precis insett något, när de behövde uttrycka sig eller när de ville få någon annan att förstå.


Förmodligen kan vi alla hålla med att det är inte roligt att bli avbruten när man vill bli lyssnad på, eller hur. Fast hur bra är vi egentligen på att lyssna på oss själva. Lyssna på vår kropp. Hör du din kropp när den säger "nu är jag sugen på choklad"? Förstår du då att det kan vara bristen på kalcium den vill uppmärksamma och att det finns i bladgrönsaker och nötter - eller är första tanken att ta en chokladbit?


Det är inte lätt att alltid förstå vad någon vill, men det vi behöver börja med då är att lyssna. Samma sak gäller vår kropp, och det kan vi behöva hjälp med. Du känner din kropp bäst och med vägledning och kostkunskap kan vi tillsammans påbörja en häftig resa.Mitt namn är Sara Osberg och som licenserad kostrådgivare vill jag uppmärksamma kostens betydelse för optimal hälsa och prestation. För vår kapacitet och mående både mentalt och fysiskt - för bästa livskvalité.


Sedan två år tillbaka har jag varit mer medveten om var jag stoppar i mig, men det var långt innan detta som mitt intresse för mat och hälsa började. Jag har sedan barnsben varit idrottsutövare och främst haft mitt fokus på fotboll som tog mig till USA där jag spelade på collegenivå och studerade en termin i psykologi. Strävan efter att maxa min idrottsprestation har alltid funnits där såsom återhämtning, och även mitt immunförsvar och den mentala orken. Kosten har i detta varit essentiell och de insikter som träffade mig grundade min vilja i att dela detta med fler och se vilken vändning det kan göra.

Nu är mitt mål att applicera det jag lärt mig och med den kunskapen erbjuda individuell kostrådgivning för hållbart välbefinnande baserat på just ditt utgångsläge och mål, stort som litet.

412 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla