tjänster

 Klassisk Massage

En klassisk massage, avslappnande men även ordentlig och djupgående. 
Boka denna om du känner dig spänd, allmänt stel eller stressad och inte har någon specifik problematik.

Idrottsmassage kombinerar starka massagegrepp med triggerpunktbehandling och stretch. Resultatet är en djupare massage jämfört med klassisk massage, som ger ett bättre resultat och en snabbare återhämtning för dina muskelbesvär som spända muskler, översträckning och muskelsmärtor. 

Boka denna behandling om du vill ha en behandlande massage som fokuserar på resultat.

Fascia / Bindvävs-behandling

En tuffare massage kombinerad med koppning & IASTM.

Koppning:
Med hjälp av "vakuumkoppar" bildas ett undertryck i huden som påverkar bindväven i muskler och under huden. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakuum som bildas så ökar blodgenomströmningen, det ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar. En förtätad bindväv hindrar rörelser i leder och muskler och förhindrar frisk blodgenomströmning.

IASTM:
Det här är en ytterst effektiv behandlingsteknik av bland annat idrottsskador i muskelatur och fascia/bindväv. Fördelarna med anvädning av IASTM verktyg är att verktyget är mycket effektiv i att stimulera aktivering av fibroblaster, reducera smärta, förbättra blodcirkulation och reducera metaboliska restprodukter.

Denna behandling passar alla, men speciellt du som har någon form av:
• Bindvävsproblem
• Svullnad
• Smärta
• Stelhet
• Domningar
• Spänningar
• Trötthetssymptom

Behandlingen är till för alla men skräddarsys för just din kropp.

Medicinsk Laser

Medicinsk laser (LLLT) används för besvär som smärta, värk och inflammation. Vid laserterapi påskyndas cellernas och kroppens självläkning. 

Läs mer här

Dry Needling

Detta är en behandling där man använder samma nålar som i akupunktur men där behandlingen endast sker av smärt- och spänningstillstånd som bland annat triggerpunkter i muskulaturen.  Dry needling kan även används som kompletterande behandling för att aktivera muskler. Hänsyn till den traditionella kinesiska medicinens teorier om meridianer och energifält tar man inte inom dry needling. Dry needling är en västerländsk skolmedicinsk behandlingsmetod som utvecklats av läkare.

Kinesiologi Tejp

Kinesiologitejpning lindrar smärta och underlättar lymfdränage genom att mikroskopiskt lyfta huden. Resultatet blir att tryck och irritation tas bort från nervändar och smärtreceptorer och smärtan lindras. Trycket lättar gradvis i det lymfatiska systemet och flödet underlättas, vilket förstärker och påskyndar kroppens egen läkning. Blodcirkulationen ökar och slaggprodukter transporteras bort.

Recovery Boots

Recovery boots använder tryckluft för att massera eller avlägsna venös vätska/svullnad. Det gör att du återhämtar dig snabbare. Behandlingen känns som den knådning och sträckning av musklerna som sker under massage.

Kontakt

Östra Storgatan 146

55451, Jönköping (Liljeholmen)

Busshållplats: Kilallén 

​​

Tel: 036-143 146

jdgmuskelrehab@gmail.com

OBS: För snabbast svar skicka mail.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Ikon